Gazda bio gazda osto !

Pokrećemo stočarstvo

regiona 

Pouzdan partner

Proizvodni pogodni FSH "Sto posto" se nalaze u Velikoj Plani, mestu gde postoji vekovna tradicija industrijske prerade prehmrabnenih sirovin         Šta god da vam je potrebno a da se tiče ishrane životinja, mi smo u stanju da proizvedemo - i da vas naučimo kako da postignete rezultate. Radimo hranu koja je standardizovana , za hibride, rase, uslove držanja ili hranu koja se radi po specifikacij.               

Pokrećemo stočarstvo

Na nama je zadatak da za vas napravimo hranu "svetske klase"  - uz modernu  tehnologiju ekstrudiranja, peletiranja protektiranja hranjvih materija, svesni smo da moramo da je napravimo BOLJE  nego što bi ste je vi sami napravili na farmi , ili bilo KO drugi - i upravo to radimo.  Mi formiramo  hranu tako da VI dobijete rezultat - a to je zarada. Mi ne prodajemo najjeftniju hranu - jer to nije najbolja hrana. NAJBOLJA HRANA JE ONA KOJA DAJE NAJVEĆI PROFIT STOČARU !                      

Logistika i fleksibilnost   

Gde god želite , koliko god vam treba, naša logistika će isporučiti. Bilo da ste na Pešteru ili na Pagu , bilo da do vas nema puta , ili da ste pored E75, šleperom, rinfuzerom, kombijem - ono što smo se dogovorili MORA da bude ispoštovano. FSH "Sto posto" se oslanja i na mrežu distributera i na sopstveni vozni park. Ključan faktor koji je važan za svaku stočnu hranu je CENA - ali ne u smislu cene po kilogramu nego cene po jedinci finalnog proizvoda - mi to znamo - naši troškovi su NISKI da bi vaša zarada bila VISOKA.                                    

Region je naša kuća     

FSH "Sto posto" izvozi u praktično sve zemlje regiona. Hrvatsku, Albaniju, Crnu Goru, Makedonij, BiH ... i tu se osećamo "kao kod kuće" - znamo stočare i znamo njihove potrebe umemo da im se prilagodimo. I više od toga , poznajemo sve regionalne regulative, pravilnike , carine, uslove - tako da MI MOŽEMO da ISPORUČIMO šta god da vam je potrebno, gde god da je potrebno.            

Gazda bio , gazda OST'O !  

Region u Srbiji gde se nalazimo, Pomoravlje , ia dugu tradiciju stočarstva i razvoja poljoprivredn industrije , pre svega prerade. Mi nismo započeli tu tradiciju ali je uspešno nastavljamo i unapredjujemo,          
Sirovine koje dolaze sa svih strana sveta 
Osnova svake stočne hrane je kukuruz, žitarica bez koje je moderno stočarstvo nezamislivo - kukuruz koji koristimo je proizveden u Srbiji ali kada pravimo hranu svetske klase , veiki deo komponenti moramo da uvozimo - od Indonezije do Norveške, od Japana do Francuske - sve osetljive komponente, na primer protektiranu palminu mast ili specijalne soli organskih kiselina, ili kokcidiostatike, probobiotike itd. moramo da uvozimo. Dakle naša hrana je "mešavina" koja dolazi sa velikog broja meridijana u nekom procentu.                                        
Kapaciteti skladištenja, otkupa, kontrol 
"Sto posto" raspolаže sa velikim silosima sa kontrolisanim uslovima skladištenja u kojima može da uskladišiti 32 000 tona žitarica. Kapacitet mešanja je 40 tona na sat, ekstrudiranje 7 tona na sat , kapacitet peletiranja je 27 tona na sat. Sirovine , zahvaljući modernom usipnom košu možemo da primamo brzinom od 40 tona na sat. Ekstruder, je možda i najvažniji deo moderne fabrike , može da radi 7 tona žitarica ili uljarica na sat. Gigantska peletirka koju imamo je poslednja reč tehnike i daje nam mogućnost da obradimo 27 tona peletirane hrane na sat, koju kasnije možemo i da upakujemo brzinom od 1200 vreća na sat.
Verovatno je složenije nego što mislite
Proizvodnja stočne hrane je složenija nego što mislite. Svaka smeša se zapravo sastoji iz desetina različitih komponenti – u zavisnosti od kategorija životinja. Na primer u samo jednoj smeši možemo da imamo, istovremeno, prekrupljene, fino samlevene, ekstrudirane, ekspandirane žitarice i uljarice, izolate proteina, hidrogenizovane ili nehidrogenizovane masti, aminokiseline, EDTA vezane minerale, mineralne soli , vitamine u različitim oblicima i odnosima, usporivače varenja, zakiseljivače ili regulatore kiselosti , probiotike i prebiotike, proizvode bakterijske fermentacije, kokcidiostatike , konzervanse, zamene za antibiotike itd. U svakom slučaju pravljenje moderne smeše za ishranu životinja je naporan posao. Ono što mi radimo je da koristimo sve kapacite koje imamo, domaće komponente kao što su sojina ili suncokretova sačma, kukuruz, ječam, ovas ali i komponente koje uvozimo sa svih meridijana – palminu mast iz Indonezije, aminokiseline iz Japana ili Kine, proteine mleka iz EU itd
Nameravno da ostanemo regionalni lider
Dakle kada sve to imamo u vidu, količinu žitarica koje možemo da uskladištimo, stepen obrade i prerade , jasno je zašto smo vodeća fabrika na Balkanu. Zahvaljući stalnim ulaganjima u proizvodnju i tehnologiju . Nameravamo da to i ostanemo.
Gledamo u budućnost
Stočna hrana je stvar koja nije ni "komoditi" jer je u našem slučaju visoko procesirana ali nije proizvod koji se uobičajeno transportuje na velike udaljenost , reda veličina hiljade kilometara. Strateško opredeljenje fabrike Sto posto je da se proširi na strana tržta van regiona i da pokušamo da zahvaljujući tehnologiji budemo konkurentni na srednje dalekim destinacjama pre svega na tržištima Bliskog istoka.